The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

ΑΧΙΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Η φίλη μας Κατερίνα Σπεράντζα - Palli μας έστειλε μια νέα συνταγή της. Μια μακαρονάδα διαφορετική από τις άλλες όπου η φίλη μας έχει πάρει και βραβείο για την συγκεκριμένη της συνταγή από την κ. Βέφα Αλεξιάδου πριν μερικά χρόνια. Σας την παραθέτω όπως μου την έστειλε:



AΧΙΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικα 4 μερίδες
500 γρ.σπαγκέτι Νο 6
40-50 αχινούς αυγωμένους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
αλάτι,πιπέρι

Καθαρίζουμε τους αχινούς αφού τους κόψουμε με ενα ψαλίδι κυκλικά.Κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Αφαιρούμε προσεκτικά τα αυγά,τα οποία μοιάζουν με πορτοκαλιές αχτίδες, με ενα κουταλάκι. Ρίχνουμε πάνω στα αυγά λίγο ελαιόλαδο και το ζουμί που κρατήσαμε. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε μέσα σε αυτό το σκόρδο προσέχοντας να μη μαυρίσει. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια al dente,σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι και το σκόρδο. Αποσύρουμετο τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε τα αυγά των αχινών,το μαιντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: