The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

SPAGHETTI AL LIMONE



Μια φίλη μου όπου γνωριστήκαμε μέσω FB η οποία έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ιταλία και έχει γράψει το βιβλίο ιταλικών συνταγών al dente από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (μπορείτε να το παραγγείλετε οn line ή να επισκεφθείτε προσωπικά το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης) μου έστειλε αυτή την ενδιαφέρουσα συνταγή ζυμαρικών για να την δημοσιεύσω. Υποθέτω θα είναι από το προσωπικό της αρχείο συνταγών όπου φυσικά και διατηρεί κάθε δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Την συνταγή μου την έστειλε στα Ιταλικά όπου την δημοσιεύω αυτούσια όπως μου την έστειλε στο email μου. Για τους μη Ιταλόφωνους θα τους παραπέμψω στο τέλος αυτού του blog όπου υπάρχει μεταφραστής και με ένα από copy paste μπορούν να την διαβάσουν σε όποια γλώσσα τους ενδιαφέρει. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω προσωπικά για την άμεση ανταπόκριση που έδειξε για το blog μου καθώς και για το αντίστοιχο group μου στο FB. 

Σας παραθέτω μία σύντομη περιγραφή του βιβλίου al dente της Κατερίνας Σπεράντζα - Palli για να καταλάβετε τι ακριβώς περιέχει γιατί μου φαίνετε πολύ ενδιαφέρον όπου σίγουρα θα σπεύσω να το προμηθευτώ μια από αυτές τις ημέρες και κατόπιν συνεχίζω με την συνταγή του σπαγγέτι...

Σπαγκέτι, λαζάνια, φιογκάκια, ταλιατέλες, πένες, ριγκατόνι, λινγκουίνι... Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα ζυμαρικά; Στην Ιταλία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου εκατόν ογδόντα βιομηχανίες ζυμαρικών, οι οποίες παράγουν γύρω στα τρία εκατομμύρια τόνους το χρόνο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι τα ζυμαρικά θεωρούνται η "ναυαρχίδα" της ιταλικής γαστρονομίας. Η Κατερίνα Σπεράντζα-Palli, παντρεμένη με Ιταλό, έζησε αρκετά χρόνια στην Ιταλία και κατέκτησε τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, από την προετοιμασία του πιο απλού φαγητού μέχρι και του πιο περίπλοκου. Στο βιβλίο της συγκεντρώνει λαχταριστές συνταγές με βάση τα ζυμαρικά, εύκολες στην παρασκευή τους και εντυπωσιακές στην εμφάνισή τους. Ζυμαρικά με θαλασσινά, με κρασί, με τυριά, με λαχανικά, με μυρωδικά, με κρέας ή λουκάνικο, ριζότι, πίτσες, τάρτες, γλυκίσματα, μαζί με χρήσιμες προτάσεις για σάλτσες και κρασιά που μπορούν να συνοδεύσουν κάθε έδεσμα, φέρνουν al dente στο πιάτο σας τους καλύτερους γευστικούς συνδυασμούς και πειρασμούς από την ιταλική κουζίνα.


SPAGHETTI AL LIMONE

       4 PERSONE

 Ingredienti :

500 gr. di spaghetti

350 ml. di panna

6 cucchiai di latte concentrato

6 cucchiai di olio di olive

Una  tazza grande di parmigiano

Un Succo di  ½  limone e la gratuggia di 2-3 limoni (solo la buccia )

Sale e pepe secondo la preferenza

 

Mettiamo in una ciottola profonda la  panna, il latte, il parmigiano, l’olio,la gratuggia dei limoni,e aggiungiamo  il sale, sbattiamo tutto insieme fino ad avere un composto omogeneo.

Cuociamo gli spaghetti al dente  con abbondante acqua salata, gli scoliamo bene e li versiamo nella ciottola dove abbiamo preparato il  nostro composto, li mescoliamo bene, e aggiungiamo un po di   gratuggia di limone e abbondante pepe macinato, e serviamo. 

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: