The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΑΚ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ


Μια πρωτοχρονιάτικη συνταγή μου για το ρεβεγιόν!!!

Χοιρινό με κονιάκ και κάστανα στην γάστρα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό χοιρινό μπουκιές χωρίς λίπος
1 ποτήρι του κρασιού σόγια σως
2 κουταλιές μέλι
1 ποτήρι του νερού κονιάκ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
12 κάστανα
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε την σόγια σως με το μέλι και μαρινάρουμε το χοιρινό μέσα στην γάστρα για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ έχετε βράσει τα κάστανα και τα έχετε ξεφλουδίσει. Αφού μαριναριστούν αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κονιάκ, το λάδι και τα καθαρισμένα κάστανα και τα ανακατεύετε καλά μέσα στην γάστρα. Ψήνουμε για 2 ώρες στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αερόθερμο. Γίνετε πιο νόστιμο στον ξυλόφουρνο. Σερβίρετε με πατάτες που έχουμε ψήσει στο φούρνο σκέτες.

Καλή επιτυχία!!!

Foto: Manos Z.

Δεν υπάρχουν σχόλια: