The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

TO GOURMET FOOD LOVERS BLOG EINAI ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ FOOD BLOG TOY 2009


Το Gourmet Food Lovers Blog έβαλε υποψηφιότητα για το καλύτερο FOOD BLOG του 2009. Ο διαγωνισμός είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και μπορείτε να το ψηφίσετε κι εσείς μπαίνοντας στο http://bloggerschoiceawards.com/ απλά φτιάχνοντας ένα προφίλ. 
Επισκεφθείτε το Blog και στηρίξτε και εσείς αυτή την προσπάθεια!!!

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΙΝΚΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ!!!




Όταν ταξίδευα στη Νότιο Αμερική έμεινα μερικές μέρες στο Cusco μια πολύ όμορφη πόλη στους πρόποδες των 'Άνδεων κάτω ακριβώς από την πόλη των Ίνκα το Macchu Picchu όπου είναι η κοντινότερη πόλη όπου υπάρχει τουρισμός. Από εκεί πρέπει να μεταβείς στο Aguas Calliente να πάρεις το τραίνο όπου θα σε ανεβάσει στο Machu Picchu ή να πάρεις το μονοπάτι των Ίνκα περπατώντας όπου διαρκεί 3 μέρες με κατασκήνωση στα βουνά για να δεις αυτή την μοναδική πόλη. Αν πας με το τραίνο οι στάσεις που γίνονται στα ινδιάνικα χωριά είναι πολύ μικρές όπου οι μόνοι αναβάτες είναι πραγματικές Ινδιάνες απόγονος των Ίνκα με παραδοσιακές ενδυμασίες και για να βγάλουν τα έξοδά τους πουλάνε στους τουρίστες τοπικά φαγητά μέσα σε ειδικά μεταλλικά κουτιά για να κρατάνε ζεστό το φαγητό. Από αυτά τα μέρη λοιπόν είναι και η Sopa de Verduras ή Σούπα με λαχανικά στα Ελληνικά που σας παραθέτω παρακάτω. Είναι πολύ εύκολη να γίνει και πολύ νόστιμη... Την σερβίρουν ακόμα και μέσα στα δάση του Αμαζονίου...


foto: N.K.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009

ΑΧΙΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Η φίλη μας Κατερίνα Σπεράντζα - Palli μας έστειλε μια νέα συνταγή της. Μια μακαρονάδα διαφορετική από τις άλλες όπου η φίλη μας έχει πάρει και βραβείο για την συγκεκριμένη της συνταγή από την κ. Βέφα Αλεξιάδου πριν μερικά χρόνια. Σας την παραθέτω όπως μου την έστειλε:



AΧΙΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Υλικα 4 μερίδες
500 γρ.σπαγκέτι Νο 6
40-50 αχινούς αυγωμένους
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
αλάτι,πιπέρι

Καθαρίζουμε τους αχινούς αφού τους κόψουμε με ενα ψαλίδι κυκλικά.Κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Αφαιρούμε προσεκτικά τα αυγά,τα οποία μοιάζουν με πορτοκαλιές αχτίδες, με ενα κουταλάκι. Ρίχνουμε πάνω στα αυγά λίγο ελαιόλαδο και το ζουμί που κρατήσαμε. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε μέσα σε αυτό το σκόρδο προσέχοντας να μη μαυρίσει. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια al dente,σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι και το σκόρδο. Αποσύρουμετο τηγάνι από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε τα αυγά των αχινών,το μαιντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!!