The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

ΦΑΚΕΣ ΚΑΡΥ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ


Στην πόλη Κούσκο στους πρόποδες των Άνδεων στο Περού υπάρχει μία μικρή κοινότητα Κρίσνα, όπου συντηρούν το δικό τους εστιατόριο με ανάλογες συνταγές. Εκεί δοκίμασα πρώτη φορά αυτό το πιάτο το οποίο είναι πολύ νόστιμο. Αυτή είναι η δική μου συνταγή η οποία μπορεί να φτιαχτεί και από τα left overs ελληνικές φακές (σούπα).

ΦΑΚΕΣ ΚΑΡΥ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

Υλικά

Φακές (σούπα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο σε φέτες
3 κλ. σέλινο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάρυ
1 πρέζα κύμινο ή μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σουρώνετε τις φακές και κρατάτε την σάλτσα ντομάτας στην άκρια. Σε ένα wok βάζετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρετε. Προσθέτετε το κάρυ και ανακατεύετε να σοταριστεί κι αυτό ελαφριά. Προσθέτετε από την σάλτσα ντομάτας 1 φλιτζάνι του τσαγιού και ανακατεύετε καλά, το καρότο, προσθέτετε και τις φακές να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να βράσουν για λίγο προσθέτοντας και το κύμινο ή το μείγμα μπαχαρικών. Φτιάχνετε το πιλάφι με ζωμό και σερβίρετε τις φακές με το πιλάφι.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: