The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

ΠΙΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ

Ταξιδεύοντας στην Νότιο Αμερική πέρασα κάποιο διάστημα από την Βολιβία όπου για πρωινό τρώνε  πικάντικες πίτες. Οι πίτες αυτές τις ονομάζουν empanadas ή κατά τους κατοίκους της Βολιβίας Saltenas ή Saltena (προφέρονται σαλτένιας). Είναι πολύ νόστιμες ελαφριά ή πολύ πικάντικες πίτες με γέμιση από μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο και καμία φορά προσθέτουν πατάτα και αρακά. Μάλιστα οι ντόπιοι μπορούν να αναγνωρίσουν αν είσαι πραγματικός Cochabambino από τον τρόπο που τρως αυτές τις πίτες σκέτες. Από τις 7 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα σερβίρουν αυτές τις πίτες. Κάθε φορά πήγαινα και έλεγα "Dos saltenas picante por favor" και με λιγότερο από 1 δολάριο γέμιζα το στομάχι μου. Στην La Paz την πρωτεύουσα της Βολιβίας τα Saltenas σερβίρονται ζεστά κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Τα μαγαζιά λοιπόν εκεί δεν προλαβαίνουν να βγάζουν από τον φούρνο ζεστά Saltenas και εξαντλούνται αμέσως.




Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο ή μοσχάρι ή χοιρινό
1 κ.γλ. τσίλι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνετε την ζύμη με το αλεύρι, το αυγό και λίγο αλάτι και λίγο νερό.

Για να λάβετε ολόκληρη την συνταγή παρακαλώ πατήστε το link


http://store.payloadz.com/go/?id=969249


Language: Greek, English





 Add to Cart


Δεν υπάρχουν σχόλια: