The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ


Αυτή η συνταγή είναι κι αυτή η δική μου εκδοχή στους γίγαντες και γίνεται πολύ νόστιμη ειδικά για τους χειμερινούς μήνες ή για μεζεδάκι. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε με θρυμματισμένη φέτα το φαγητό και να γίνει πολύ νόστιμο.  Συνταγές σαν κι αυτή θα βρείτε στο βιβλίο μου KRITISIMA το οποίο κυκλοφορεί σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Κινέζικα) στο on line βιβλιοπωλείο της www.amazon.com σε μορφή βιβλίου ή KINDLE.


ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ
ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ




Υλικά

2 λουκάνικα με πράσο κομμένα σε φέτες
2 χοιρινές πανσέτες
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
1 λεμόνι χυμό
1 πακέτο φασόλια γίγαντες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 ντομάτες στο μπλέντερ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη βάζετε τους γίγαντες σε αλατισμένο ζεστό νερό να μαλακώσουν. Την επομένη βάζετε σε ένα ταψί τις πανσέτες με τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες με λίγο ελαιόλαδο το κρασί και το χυμό λεμονιού και τα ψήνετε στον φούρνο. Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό για μία ώρα περίπου. Σουρώνετε τα φασόλια και σε μία κατσαρόλα σοτάρεται ελαφριά τα κρεμμύδια έως ότου ασπρίσουν και ρίχνετε την ντομάτα πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό και τις ντομάτες. Προσθέτετε τα φασόλια και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε να ψηθούν για ένα μισάωρο περίπου. Τα κατεβάζετε από την φωτιά και αδειάζεται την κατσαρόλα σε ένα ταψί. Έχετε κόψει εν τω μεταξύ την πανσέτα σε τετράγωνα τεμάχια και ανακατεύετε τα φασόλια με τον μαϊντανό, τα λουκάνικα και την πανσέτα και αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτετε και λίγο νερό ζεστό και τα βάζετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για όση ώρα χρειάζεται να ψηθούν. Περίπου μισή με 3/4 της ώρας. Σερβίρετε τα φασόλια ζεστά. Συνταγές σαν κι αυτή θα βρείτε στο βιβλίο μου KRITISIMA το οποίο κυκλοφορεί σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Κινέζικα) στο on line βιβλιοπωλείο της www.amazon.com σε μορφή βιβλίου ή KINDLE.

Καλή επιτυχία!!!