The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

ΠΙΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ

Ταξιδεύοντας στην Νότιο Αμερική πέρασα κάποιο διάστημα από την Βολιβία όπου για πρωινό τρώνε  πικάντικες πίτες. Οι πίτες αυτές τις ονομάζουν empanadas ή κατά τους κατοίκους της Βολιβίας Saltenas ή Saltena (προφέρονται σαλτένιας). Είναι πολύ νόστιμες ελαφριά ή πολύ πικάντικες πίτες με γέμιση από μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο και καμία φορά προσθέτουν πατάτα και αρακά. Μάλιστα οι ντόπιοι μπορούν να αναγνωρίσουν αν είσαι πραγματικός Cochabambino από τον τρόπο που τρως αυτές τις πίτες σκέτες. Από τις 7 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα σερβίρουν αυτές τις πίτες. Κάθε φορά πήγαινα και έλεγα "Dos saltenas picante por favor" και με λιγότερο από 1 δολάριο γέμιζα το στομάχι μου. Στην La Paz την πρωτεύουσα της Βολιβίας τα Saltenas σερβίρονται ζεστά κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Τα μαγαζιά λοιπόν εκεί δεν προλαβαίνουν να βγάζουν από τον φούρνο ζεστά Saltenas και εξαντλούνται αμέσως.




Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο ή μοσχάρι ή χοιρινό
1 κ.γλ. τσίλι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνετε την ζύμη με το αλεύρι, το αυγό και λίγο αλάτι και λίγο νερό.

Για να λάβετε ολόκληρη την συνταγή παρακαλώ πατήστε το link


http://store.payloadz.com/go/?id=969249


Language: Greek, English





 Add to Cart


ΣΟΥΠΑ ΦΑΚΕΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Λαχανοντολμάδες θα βρούμε σε πολλές χώρες από όλο τον κόσμο. Αυτή η συνταγή είναι η δική μου συνταγή για λαχανοντολμάδες στον φούρνο με κόκκινη σάλτσα, σκόρδο και κιμά.



Υλικά

1 kgr κιμάς μοσχαρίσιος
1 λάχανο
σκόρδο

Εκτέλεση

Βγάζετε τα φύλλα από το λάχανο ένα - ένα, τα ζεματίζετε σε νερό που βράζει. Ανακατεύετε τον κιμά, με το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. 

Για να λάβετε ολόκληρη την συνταγή παρακαλώ πατήστε το παρακάτω link


Language: Greek, English




 Add to Cart

ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ GOURMET FOOD LOVERS BLOG


Αγαπητοί φίλοι

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο Gourmet Food Lovers καθώς και ότι αυτή την στιγμή διαβάζετε αυτό το σημείωμα.
Θέλοντας να προφυλάξω την εργασία η οποία για χρόνια ήταν ανέκδοτη, από κακόβουλους του ίντερνετ ή άλλων ΜΜΕ μιας και έχω πέσει θύμα κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων αποφάσισα να εγκαινιάσω μια νέα καινοτομία για τα δεδομένα των blog.
Η απόφασή μου λοιπόν αφοράει τις συνταγές τις οποίες έχω αναρτήσει ή πρόκειται να αναρτήσω. Μέχρι τώρα οι αναρτήσεις γινόταν χωρίς να ζητάω τίποτα από το κοινό που με διάβαζε και τις διέθετα απλόχερα με όλη μου την καρδιά. Αλλά πάλι υπέπεσα σε δυσμενή, ειρωνικά και κακόβουλα σχόλια από κάποιους οι οποίοι κρυβόταν πίσω από ένα nick name και που φυσικά ήμουν υποχρεωμένη να απαντήσω εκτός των κλοπών.
Γι' αυτό λοιπόν από σήμερα οι συνταγές που αναρτώνται και που ανήκουν στην προσωπική μου συγγραφή και συλλογή και όχι σε τρίτους θα διαθέτουν ένα παραπεμπτικό σύνδεσμο (link) όπου θα μπορείτε με ασφαλή τρόπο και με πολύ χαμηλό κόστος να κατεβάζεται σε μορφή pdf την συγκεκριμένη συνταγή που επιλέξατε με ένα συμβολικό κόστος το οποίο μπορείτε να πληρώσετε μέσω της ασφαλής συναλλαγής Pay Pal. Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή και πολύ ασφαλής αφού την χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Απλά δημιουργώντας έναν λογαριασμό στην ιστοσελίδα www.paypal.com και με την χρήση χρεωστικής κάρτας Visa από την τράπεζα που επιθυμείτε.
Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους φίλους μου γι' αυτή την αλλαγή αλλά δυστυχώς δεν γινόταν διαφορετικά.
Φυσικά η ποιότητα των συνταγών δεν αλλάζει από τα σημερινά στάνταρ ενώ θα μπορούσα να πω ότι έτσι θα γίνεται καλύτερη.
Οι συνταγές επίσης οι οποίες θα αναρτώνται πλέον ή έχουν αναρτηθεί έως σήμερα θα έχουν κατοχυρωθεί και οποιαδήποτε κλοπή από κακόβουλους ή από ΜΜΕ θα είναι παράνομη βάση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Γι αυτό λοιπόν μην πτοείστε, σηκώστε τα μανίκια, αφήστε τα like και δημιουργήστε μαζί μου την συνταγή που θα επιλέξετε και η οποία εγγυημένα και με την υπογραφή μου θα είναι από τις γευστικότερες που έχετε δοκιμάσει.
Τέλος θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή περιήγηση στο Gourmet Food Lovers Blog και ευελπιστώ την κατανόησή σας και να σας ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα παρουσία σας στο blog.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Patra Zeibeki