The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Οι Ελληνίδες κυρίες της Αιγύπτου τα Χριστούγεννα ετοιμάζουν αυτούς τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες από την Αλεξάνδρεια με ινδοκάρυδο, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, ή φιστίκι αράπικο.


Υλικά

500 γρ. βούτυρο γάλακτος (εγώ χρησιμοποιώ φυτίνη με βούτυρο γάλακτος)
1 kgr αλεύρι μαλακό
1.5 φλ. ινδική καρύδα
1 φλ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. ξηρούς καρπούς (φυστίκι αράπικο καβουρδισμένο ή καβουρδισμένο ασπρισμένο αμύγδαλο) ψιλοκοπανισμένο ή χοντροκοπανισμένο ανάλογα με τα γούστα σας
2 κ.σ. κονιάκ
άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη και το κονιάκ να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς. Πλάθετε με τα χέρια την ζύμη έως ότου ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή μακρόστενους με μια ελαφριά κλίση στο κέντρο και τους τοποθετείτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 
Ψήνετε τους κουραμπιέδες στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 - 30 λεπτά ή έως ότου ροδίσουν ελαφριά εξωτερικά.
Αφού ψηθούν τους βγάζετε από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί. Οταν κρυώσουν τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Tip: Εναλλακτικά το κονιάκ μπορείτε να μην το βάλετε στην ζύμη αλλά να ψεκάσετε τους κουραμπιέδες αφού τους έχετε βγάλει από τον φούρνο και τους αφήσετε να κρυώσουν.

Foto: Patra Zeibeki

Δεν υπάρχουν σχόλια: