The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΠΑΤΑΤΑΣ

Το Δουβλίνο της Ιρλανδίας είναι διάσημο για τις πολύ ωραίες PUB που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της πόλης. Στις PUB αυτές σερβίρουν εκτός από την γνωστή Ιρλανδέζικη μαύρη μπύρα και πολύ ωραία φαγητά. Οταν έμενα λοιπόν στο Δουβλίνο η αγαπημένη μου σούπα την οποία την έβρισκα σε όλες αυτές τις PUB ήταν η Irish Creamy Potato Soup με την ιδιαίτερη γεύση του Ιρλανδέζικου βουτύρου και την κρεμώδη υφή της. Την σερβίρουν δε, με ψιλοκομμένο τραγανό bacon και με Ιρλανδέζικο Soda Bread αλειμμένο με Ιρλανδέζικο βούτυρο. Ενα πιάτο είναι ένα πλήρες γεύμα με μεστή, κρεμώδης, βουτυράτη γεύση ότι πρέπει για τον χειμώνα γίνεται εύκολα με την παρακάτω συνταγή. Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε το πράσο αν δεν βρίσκετε λόγω εποχής. Για νέες συνταγές με βάση την Κρητική κουζίνα σε συνδυασμό με άλλες κουζίνες ανά τον κόσμο μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο μου KRITISIMA το οποίο κυκλοφορεί σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Κινέζικα) και μπορείτε να το βρείτε στο www.amazon.com

IRISH CREAMY POTATO SOUP


Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 λίτρο ζωμό κότας
1/2 φλ. Ιρλανδέζικο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Προσθέτετε τις πατάτες και αφήνετε να σοταριστούν για άλλα 15 λεπτά με κλειστό το καπάκι. Προσθέτετε τον ζωμό της κότας, ανακατεύετε και αφήνετε να ψηθεί η σούπα για άλλα 30 λεπτά ή έως ότου ψηθούν οι πατάτες, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Αφήνετε την σούπα να κρυώσει λίγο και κατόπιν την περνάτε από το multi. Την βάζετε στο μάτι πάλι και την αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα να δέσει. Σερβίρετε την σούπα ζεστή με λίγο πιπέρι και τραγανό bacon ή crouton.

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: