The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ COLCANON

Το Colcannon είναι ένα Ιρλανδέζικο παραδοσιακό πιάτο το οποίο συνοδεύει το βραστό χοιρινό και το οποίο μαγειρεύετε σε όλα τα παραδοσιακά σπίτια της Ιρλανδίας όπου το έχουν κάνει και παραδοσιακό Ιρλανδέζικο τραγούδι. Είναι μια μίξη πατάτας πουρέ, της γνωστής λαχανίδας και του Ιρλανδέζικου βουτύρου με την ξεχωριστή γεύση. Αυτή η συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου από τότε που έμενα στην όμορφη πόλη του Δουβλίνου της Ιρλανδίας και η οποία με χαρά σας την παραθέτω παρακάτω. Παρόμοιες συνταγές θα βρείτε στο βιβλίο μου KRITISIMA με βάση την κρητική κουζίνα το οποίο είναι μεταφρασμένο σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Κινέζικα) και μπορείτε να το βρείτε στο www.amazon.com

ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ COLCANNON



Υλικά

4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
3 φλ. ψιλοκομμένη λαχανίδα όχι πιεσμένη
1/2 φλ. ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι μαζί με τα φύλλα τους (3 κρεμμύδια περίπου)
1 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
5-6 κ.σ. Ιρλανδέζικο βούτυρο
αλάτι



Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και 1 κ.σ. αλάτι για 15-20 λεπτά έως ότου γίνουν τρυφερές. Τις βγάζετε από το νερό και τις σουρώνετε.
Ξαναβάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και λιώνετε το βούτυρο. Σοτάρετε την λαχανίδα στο βούτυρο για 3-4 λεπτά να βγάλει νερό και προσθέτετε το κρεμμυδάκι και ψήνετε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτετε το γάλα ή την κρέμα και τις πατάτες και χαμηλώνετε στο μέτριο την φωτιά.
Πολτοποιείται με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο που πολτοποιεί τις πατάτες με την πρασινάδα να γίνει πουρές. Αλατίζετε σύμφωνα με το γούστο σας και σερβίρετε με ένα σβώλο Ιρλανδέζικο βούτυρο. Παρόμοιες συνταγές θα βρείτε στο βιβλίο μου KRITISIMA με βάση την κρητική κουζίνα το οποίο είναι μεταφρασμένο σε 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Κινέζικα) και μπορείτε να το βρείτε στο www.amazon.com

Καλή Επιτυχία!!!