The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

BIOGRAPHY - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

πάτρα ζεϊμπέκη



Η Πάτρα Ζεϊμπέκη γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα με ρίζες από την Σάμο και Μικρά Ασία και μητέρα από την Κρήτη. Μέρη όπου υπάρχει πλούσια γαστρονομία και μεγάλη καλλιτεχνική δραστηριότητα Η ίδια προέρχεται από οικογένειες όπου η καλλιτεχνία και η γαστρονομία κυλάει στο αίμα τους αφού ο πατέρας της συνετέλεσε executive chef και η μητέρα της αγιογράφος - ζωγράφος.
Η ίδια ασχολείται από τα εφηβικά της χρόνια με την μαγειρική τέχνη και την συγγραφή συνταγών και διαθέτει το μοναδικό χάρισμα να μπορεί να ξεχωρίζει και να αναγνωρίζει διαφορετικές γεύσεις καθώς και να τις συνθέτει.
Ασχολείται από την ενηλικίωσή της με τις εκδόσεις ξεκινώντας την καριέρα της στην οικογενειακή επιχείρηση του τότε συζύγου της, την εφημερίδα "Η ΑΛΛΑΓΗ" στο Ηράκλειο Κρήτης όπου εκτός των άλλων δημοσιογραφεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, την μόνιμη ολοσέλιδη στήλη "ΜΙΝΙ, ΜΙΝΤΙ, ΜΑΞΙ" με το ψευδώνυμο "Μπίμπη Αντ.", πρωτοποριακή στήλη με θέματα που απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες.
Αργότερα εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου χρειάστηκε να μείνει για αρκετό καιρό στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας καθώς και στην Θεσσαλονίκη.
Συνεχίζοντας την πορεία της στις εκδόσεις, δημιουργεί με τον πρώην σύζυγό της το περιοδικό "ΣΤΙΓΜΕΣ" καθώς επίσης και μία σχολή σεμιναρίων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς επίσης και ένα Ραδιοφωνικό Σταθμό το "Ράδιο City".
Όλα αυτά όμως τα χρόνια δεν ξεχνάει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και να δοκιμάζει διαφορετικές κουζίνες και πιάτα. Μέσα από τα ταξίδια της ανακαλύπτει νέες γεύσεις και νέα υλικά τα οποία τα εντάσσει στην διατροφή και τις συνταγές της παρουσιάζοντας ένα νέο και διαφορετικό στυλ στην κουζίνα του σήμερα.
Καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα καθώς είναι το 2005 αποφασίζει να μάθει την τέχνη του ψηφιδωτού, γι' αυτό πηγαίνει στην γειτονική μας Ιταλία και ειδικά στην Ραβένα όπου σπουδάζει στην "Scuola Arte del Mosaico" ψηφιδωτά καθώς και αντίγραφα αρχαίων ψηφιδωτών. Έχοντας πάρει πολλά στοιχεία από τα ταξίδια της και από την σχολή που εκπαιδεύτηκε κατασκευάζει μόνο κατά παραγγελία έργα ψηφιδωτά απαράμιλλης αισθητικής καθώς και ψηφιδωτά έπιπλα όπου θεωρούνται μοναδικής τεχνικής για την Ελλάδα.
Τα Χριστούγεννα του 2008 δημιουργεί το blog www.gourmetfoodlovers.blogspot.com όπου παρουσιάζει στο κοινό του internet ξεχωριστές συνταγές μαγειρικής.
Συγχρόνως συγγράφει βιβλία συνταγών όπου προς το παρόν έχει κάνει την πρώτη της έκδοση με το βιβλίο "Γεύσεις και Εδέσματα του Νότου" σε δύο γλώσσες την Ελληνική και την Αγγλική και έπεται και συνέχεια.
Δείγματα από ψηφιδωτά έργα της, μπορείτε να βρείτε στο site www.e-artists.gr.
Το διαδικτυακό site της είναι επίσης και τo www.gourmetfoodlovers.com το οποίο είναι υπό κατασκευή.