The title of the blog Gourmet Food Lovers is a copyright title and it is protected by the law worldwide
Foto: Manos Zeibekis (food), Pavlos Kapoglou (portrait)
Hair styling: Βαγγέλης Καμαρίτης - Mix Θριξ (Μιλάτου 21, Ηράκλειο * τηλ. 2810 286504)
Make up artist: Ειρήνη Καρακωνσταντή - Shiseido
Μακέτα: L+O Adv. (Ψαρομηλίγκων 30, Ηράκλειο * 2810 284723)



Gourmet Food Lovers
Powered by Conduit Mobile


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"The four foundations of this world:

Bread, wine, fire, woman"

Nikos Kazantzakis

INTRODUCTION - ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΌ ΣΗΜΕΊΩΜΑ

Έχοντας ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στο νοτιότερο νησί της Ελλάδος και κατ' επέκταση της Ευρώπης και στο κέντρο της Μεσογείου, την Κρήτη οι gourmet επηρεασμοί μου είναι η βάση των συνταγών μου ως επί το πλείστον. Με τα ταξίδια μου ανά την Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα ανακάλυψα τεχνικές μαγειρέματος και ψησίματος, υλικά, βότανα και μπαχαρικά. Οι γνώσεις μου αυτές με βοήθησαν και ενέταξα τα υλικά του κόσμου στην κρητική κουζίνα και πέραν της δημιουργικής κρητικής παραδοσιακής συνταγολογίας όπου είχα ασχοληθεί στα πρώτα μου βήματα άρχισα να δημιουργώ συνταγές πρωτότυπες και γευστικές με βάση αυτή την κουζίνα της Κρήτης όπου στην γλώσσα των γαστρονόμων ονομάζεται fusion.  

Το νησί της Κρήτης πλούσιο σε παραγωγή πρώτων υλών μαγειρικής και ακόμα πλουσιότερο σε γαστρονομικές γλυκές ή αλμυρές απολαύσεις, βάση αυτών των υλικών και με μελέτες πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο για την πιο υγιεινή του διατροφή ανά τον κόσμο κρατάει επάξια τα σκήπτρα της καλύτερης κουζίνας σε σχέση με άλλες. Αυτό με έκανε να δημιουργήσω συνταγές οι οποίες να είναι μοναδικές σε γεύση και πρωτοτυπία εφόσον διαθέτω τις καλύτερες βάσεις για ένα τέτοιο εγχείρημα. 

Οι συνταγές μου είναι φτιαγμένες ως επί το πλείστον για οικιακή χρήση μιας και χρειάζονται ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας οι περισσότερες από αυτές και όχι για χρήση επαγγελματικής κουζίνας εστιατορίου, ένα λάθος που κάνουν πολλοί chef οι οποίο παρουσιάζουν στο κοινό συνταγές μαγειρικής εστιατορίου για οικιακή χρήση. Και όλα αυτά γιατί ο χρόνος προετοιμασίας και η καθαριότητα είναι πρωταρχικός παράγοντας στην διαδικασία ψησίματος.

Σαν σύγχρονη Μινωϊτισα λοιπόν η οποία αγαπά τον τόπο της και τιμά την κρητική παράδοση της φιλοξενίας, παρουσιάζω τις τεχνικές μου στους φίλους που με αγαπάνε και μου κάνουν την τιμή να επισκεφθούν τον ιστοχώρο μου και να δοκιμάσουν τις συνταγές μου. Αν και εσείς είστε ένας από αυτούς αισθανθείτε ελεύθερα να περιηγηθείτε στο blog μου παρακαλώντας σας να σεβαστείτε τα πνευματικά δικαιώματα των συνταγών μου .